EL



H 2η και 3η τάξη του τμήματος πληροφορικής του ΕΠΑΛ Βέροιας στην CNC CAT


Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Η εκπαίδευση και οι επιχειρήσεις και δε η τεχνολογική εκπαίδευση, πρέπει να συνεργάζονται προκειμένου να γεννιούνται καινούριες ιδέες και λύσεις.

Ένα σαφές παράδειγμα αυτής της πρακτικής ήταν η σημερινή επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας, της 2ας και 3ης τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Βέροιας. Το τμήμα της Πληροφορικής, μαζί με τους καθηγητές του κ.Θοδωρή Χατσιούλη και τον κ.Αντώνη Καράλη, μας επισκέφθηκαν προκειμένου να γνωρίσουν οι μαθητές την τεχνολογία και τα μηχανήματα CNC.

Επί της ευκαιρίας, η διεύθυνση της εταιρίας παρουσίασε για πρώτη φορά ένα καινούριο μηχάνημα, το i-Qube, που σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε το πρωτότυπο του, προ λίγων ημερών, για χρήση hobbyist και τεχνολογική εκπαίδευση.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την όλη παρουσίαση και ειδικά για το συγκεκριμένο μηχάνημα.
Στο διάστημα αυτό των 2 ωρών, που διήρκεσε η εν λόγω παρουσίαση, ανταποκρίθηκαν με εξαιρετική ωριμότητα, παρακολούθησαν με πολύ ησυχία και παρέθεσαν τις ερωτήσεις τους. Οι ερωτήσεις αυτές ήταν πολύ εύστοχες και λογικές, πράγμα που δεν περιμέναμε από παιδιά αυτής της ηλικίας, και πραγματικά μας εξέπληξε αυτή τους η ωριμότητα.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στους καθηγητές τους και στα ίδια τα παιδιά για την άκρως επαγγελματική συμπεριφορά τους στο χώρο μας. Αν οι επισκέψεις των σχολείων διεξάγονται πάντα με αυτόν τον τρόπο, η CNC CAT θα είναι ανοιχτή για την εκπαίδευση κάθε μέρα!

CNC CAT

#cnc #machine #cnccat #robotic #industrial #systems #automation #laser #parts #engraving #cutting #milling
#machines #iQube